Stichting Dierenambulance en Vogelasiel Leiden

DEZE ACTIE IS GESLAAGD, WE HEBBEN HET BENODIGDE BEDRAG OPGEHAALD, DONEREN IS DAAROM NIET MEER MOGELIJK.

WE DANKEN ALLE DONATEURS HARTELIJK VOOR HUN BIJDRAGE!

 

Help jij mee de vogels warm te houden?

Dagelijks vangt het vogelasiel Leiden vogels en andere wilde dieren op die gewond, verzwakt of verweesd zijn. Nu de winter begint, komen steeds meer dieren onderkoeld binnen bij het asiel. Zo worden er vaak vogels uit het water gehaald die doorweekt zijn en zo snel mogelijk moeten drogen. Verder krijgen sommige vogels het hele jaar door nestjes, waardoor we ook in de winter jonge verweesde vogels verzorgen, die niet meer warm gehouden kunnen worden door hun ouders. In beide gevallen maken we gebruik van een warmtekast. De warmtekast zorgt ervoor dat de dieren op kunnen drogen en veilig en warm bij ons kunnen verblijven. Door het gebruik van een warmtekast hebben we al meerdere malen het leven van een koud dier kunnen redden.

Hoe kan je helpen?

Om de zwakke vogels een warme plek te bieden hebben we nu jouw hulp nodig! De warmtekasten die in het asiel staan zijn aan vervanging toe en laten het regelmatig afweten. Om koude, natte en verweesde vogels te kunnen blijven redden zijn er op korte termijn nieuwe warmtekasten nodig. Zet jij je samen met ons in voor de vogels en doe je een donatie? Wij en de vogels zijn je dankbaar!

Over de vogelopvang

Vogelasiel Leiden valt samen met de Dierenambulance regio Leiden onder een stichting: Stichting Dierenambulance en Vogelasiel regio Leiden. Samen met tientallen vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor wilde dieren en huisdieren in Leiden en omgeving. In 2020 heeft het asiel al 2.800 vogels opgevangen (midden november 2020). Om deze hulp te kunnen verlenen zijn we bijna volledig afhankelijk van donaties. Zonder deze donaties zou de ambulance niet kunnen rijden, de vogels niet worden verzorgd en kunnen we belangrijke hulpmiddelen zoals de warmtekasten niet klaar hebben staan en gebruiken. De donatie die je doet aan deze actie wordt volledig gebruikt voor de warmtekasten.

Stichting Dierenambulance en Vogelasiel regio Leiden is een ANBI instelling. Dit betekent dat je jouw gift af kan trekken van de belasting.

Kentaa stelt dit platform gratis tot onze beschikking. Om dit platform te kunnen blijven ondersteunen vragen zij daarom een vrijwillige bijdrage wanneer je een donatie doet. Hierbij kan je kiezen tussen verschillende percentages, of via de optie 'anders' is het mogelijk een alternatief bedrag in te vullen.

Read more Read less
from €3,000 (112%)
View all
Help mee de verzorging van Snuizerd de Buizerd te bekostigen!   Snuizerd is op 6 januari door Abbey Hoes uit het water gevist en naar de vogelopvang regio Leiden gebracht. Daar is geconstateerd dat hij ernstig vermagerd en verzwakt is vanwege een worminfectie. Naast het behandelen van deze infectie zal Snuizerd ook nog een tijd moeten aansterken in de opvang tot het weer een mooie sterke en dikke buizerd is die zelf z'n kostje bij elkaar kan scharrelen. Je helpt ons enorm met een kleine bijdrage voor de verzorging. Zo kunnen wij voor: - 5 euro: Snuizerd een dag te eten geven. - 10 euro: een wormenkuur betalen voor Snuizerd (of een volgende buizerd). - 15 euro: een paar handschoenen kopen waarmee wij Snuizerd veilig kunnen vastpakken (veilig voor ons en veilig voor Snuizerd).   In de wintermaanden krijgen wij vaker buizerds binnen met problemen zoals Snuizerd die heeft. Een oorzaak hiervan kan leeftijd zijn. De wat jongere en minder ervaren vogels zijn mider goed in het vinden van voedsel. Ook speelt mee dat bij vorst de regenwormen (een belangrijke voedselbron voor deze vogels) moeilijker te vinden zijn. Als een vogel, om welke reden dan ook, verzwakt, is de kans groot dat parasieten zoals wormen of luizen de overhand krijgen waardoor de vogel in een neerwaartse spiraal komt, minder energie heeft om voedsel te zoeken en steeds verder vermagerd en verzwakt. Dit is waarschijnlijk ook het geval met Snuizerd. Gelukkig is die op tijd gevonden door Abbey en naar de opvang gebracht. Daar kan de neerwaartse spiraal doorbroken worden door de parasieten te bestrijden en de vogel voldoende voedsel aan te bieden.   Kentaa stelt dit platform gratis tot onze beschikking. Om dit platform te kunnen blijven ondersteunen vragen zij daarom een vrijwillige bijdrage wanneer je een donatie doet. Hierbij kan je kiezen tussen verschillende percentages, of via de optie 'anders' is het mogelijk een alternatief bedrag in te vullen (je kunt er ook voor kiezen om geen bijdrage aan Kentaa te doen).  
Snuizerd de Buizerd